Wetthra Sport Events

0

Achiel Buysse Classic 2014

2de editie Achiel Buysse Classic gaat door op zondag 21 september 2014 

Startplaats: Café Tonneken Massemensesteenweg 48 9230 Wetteren

Start en Inschrijvingen van 07u30 tot 11u voor de 75 & 115km en van 07u30 tot 14u voor de 25 & 35km

Afstanden: 25 - 35 - 75 - 115KM (Parcours zijn ligt gewijzigd wegens wegenwerken) 

Gratis bewaakte fietsenstalling

Goede bevoorrading (Bananen, rijsttaartjes, honingkoeken, sportdrank (No-Limit), enz.)

Voldoende Parking mogelijkheden 

Promo/Verkoop stand Wetthra Sport Webshop 

Geschiedenis Achiel Buysse (.docx)

Parkours:

Het Parcours voor de 35/75/115km is gewijzigd wegens de vele wegenwerken, daardoor is de afstand niet meer exact correct maar grote verschillen zijn er zeker niet. Onze excuses hiervoor!


Van ’s morgens 7.30 tot 8.03 uur zwaar onweer met felle regenbuien. Nadien regen, veel regen, niets dan regen tot 9.30 uur. Nadien nog steeds aanhoudende motregen. Vanaf 11.00 uur bleven de hemelsluizen wel dicht, gelukkig maar.
De fietsomstandigheden waren dan ook ver van ideaal. Het was dus fietsen in zeer natte omstandigheden, die uiteraard een zeer negatief gevolg had op de opkomst.
Voor de meeste wielertoeristen was de diversiteit van het aanbod beslist de moeite waard om aan deze tocht deel te nemen. Gelet op de geografische ligging van de startlocatie was de korte rit van 25 km. een ideale weekendafsluiter voor recreanten en gezinnen. Men kon ten volle genieten van zeer rustige verkeersluwe smalle wegen.
De omloop van 35 Km. was licht tot matig golvend. De twee hellingen boden een goede afwisseling; soms mag het weleens “bergop” gaan! Ongeveer halfweg ter hoogte van het mooie Burchtplein te Herzele kon worden genoten van een uitgebreide en verzorgde bevoorrading.
De omlopen van 75 km en 115 km waren bijna “klimbrevetten”, eerder bedoeld voor goed geoefende en behoorlijk getalenteerde deelnemers.
Voor de wielertoeristen die enig “klimwerk” dus niet schuwden waren beide afstanden best aangenaam om te fietsen, waarbij meerdere glooiende smalle en verkeersluwe wegen de parcours kruidden. De mooie gezichten kregen ze er gratis bij.
Een minpuntje waar naar volgend jaar zeker gewerkt wordt is de grootte van de richtingsaanwijzers.
Bevoorrading:
Uiterst verzorgd met een zeer ruime keuze en vriendelijke bediening. Voor elk wat wils. Een echt voorbeeld volgens velen en richtinggevend naar andere wielertoeristenclubs.
De zeer aantrekkelijke en mooie parcours bewezen volgens experts:” dat de organisatoren een heel grote kennis hebben in topografie. De waardering voor de zeer aantrekkelijke en mooie parcours bewezen dit ten overvloede.
Besluit:
Erg jammer dat de organisatie brute pech had met het weer. Deze tocht werd volledig overschaduwd door “nattigheid”. Toch nog +/- 200 deelnemers die de inschrijvingstafel passeerden.

B. De Backer.

Reacties: Er zijn nog geen reacties

Plaats een reactie

Terug naar overzicht